top of page

Etappe 1: van regen tot (water)zon

Na een nacht onophouden regenen konden we om 8.55 u vertrekken... in de regen. Dit voor een tocht van 42,7 km met een kleine 4.000 hoogtemeters. Na een uurtje begon alles langzaam op te drogen. De eerste 11 km waren relatief vlak. Daarna begon het echte werk. Mooie, brede wandelpaden werden ingeruild voor smalle, bochtige bospaden, modderige alpenweides en tot (kleine) rivieren herschapen bergpaden. Bovenal werd lopen herleid tot wandelen bergop en de wandelpoles bewezen hun diensten bergaf.

Krampen kittelden even de kuiten van Wim (de Dom van Ingelmunster gaf, hoe kan het ook anders, geen kick). Een stevige derde bevoorrading, met nog 9 km te gaan, deed bescheiden wonderen. Na 5u06' overschreden we, als 85ste, onder een waterzonnetje de finish in Lech im Allgäu.

Morgen staat de kortste etappe op het programma. 'Amper' 25 km lang maar met meer hoogtemeters dan vandaag. Bovendien zag de organisatie zich genoodzaakt om het parcours wat bij te sturen. Al moet er toch nog minstens 300 hoogtemeters door de sneeuw geploeterd worden. Mooie vooruitzichten... al mogen we in de eerste golf (van drie) starten.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page