top of page

Etappe 3: glijden, uitglijden en extra kilometers

Deze nacht heeft het opnieuw niet gestopt met regenen. Ook om 6.15 u bij het aanmelden ging het door. Om klokslag 7.00 u weerklonk het startschot en stopte het met regenen (voor 5 minuten). We startten met een zekere voorzichtigheid. Zo kwamen we in het pak aan de voet van de eerste beklimming (bijna 800 meter omhoog in 3 km). De technische afdaling door de verzopen alpenweides was er eentje van glijden, bijna vallen en uiteindelijk ook uitglijden (elk 2 x zonder erg en mooi verdeeld over onze linker- en rechterflank). Het vermoeden is dat niemand met een vlekkeloze outfit de finish bereikte. Trouwens onze beklimming ging wellicht sneller dan de afdaling.

Na 2u30 (en 14,5 km) passeerden we het eerste controlepunt. Na een drietal uur stopte het definitief met regenen.

Een koppel kilometers langs het water zorgde dat we voor even konden... lopen. Op naar een tweede korte steile puist. Gevolgd door weides, door riviertjes (leve de natte voeten) en bos. De zon deed ondertussen verwoede pogingen om de wolken en mistslierten rond de bergtoppen te verdrijven. Ondertussen duurde het eindeloos tot we aan het tweede controlepunt kwamen: na 5 u (en 28,5 km).

Na 5 u is een afdaling, langs een weliswaar brede, verharde weg, van 8,5 km geen cadeau. Dominique rook ondertussen de stal en zette een ziedende afdaling in. Het credo 'No pain, no gain' is waarschijnlijk uitgevonden door de organisatie (maar ook je reinste onzin). Het derde controlepunt (na 37,7 km) werd gerond na 5u45. De laatste 5,4 km ging op en af door het bos en langs de Inn. Na 6u26 bereikten we de meet, onder een stralende zon, in Landeck. Uiteindelijk legden we 43 km in plaats van de aangekondigde 40.

Na 3 dagen staakten al 42 teams de strijd.

Morgen steken we de grens over naar Zwitserland maar vooral dan staat de koninginne-etappe op het programma: 46,5 km en 4841 hoogtemeters (waarvan 2930 omhoog). Hieronder het profiel van de etappe.

PS: Ook de dames stellen het goed en wel.

Als uitsmijter nog een foto (van de organisatie) uit de etappe van gisteren: sneeuwpret


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page