top of page

Etappe 4: Monsteretappe

Om 7 u trokken we op pad voor een tocht van 46,5 km. De geasfalteerde, golvende aanloop van 4,5 km bracht al vlug aan het licht dat Wim een zware dag tegemoet ging. De route door bos en skipistes omhoog verliepen tergend traag. Na 2u38 kwamen we door aan het eerste checkpoint (13,8 km en ruim 1700 positieve hoogtemeters). Vanaf dan kwam Wim er langzaamaan door. Ook Dominique begon al eens blazen.

De weg boog langzaam af naar beneden. Al traverserend door de weides. Modder zoog aan onze schoenen. Op naar de tweede beklimming van de dag richting het hoogste punt van de wedstrijd. Na ruim 26 km kwamen we door bij checkpoint 2, gelegen op de bergkam. De wind blies koud en scherp. En als klap op de vuurpijl begon het voorzichtig te regenen.

Vanaf hier trokken we richting het hoogste punt van de ganse wedstrijd (2790 m), door met sneeuw bezaaide rotsblokken. De afdaling was gelijkaardig: steil, glad, sneeuw, rotsblokken, steenvelden en ijswater gevolgd door waterstoompjes doorkliefde alpenweides. Een aanslag op de ledematen. Nu begrijpen we stilaan waarom ze hier dagelijks voor de start 'Highway to hell' door de boxen jagen. Een pijnlijke knie van Wim speelde ons parten. Vooral op de steile stroken bergaf. Na 6u51 (km 37,5) ploeteren passeerden we checkpoint 3.

De laatste 9 km liepen golvend tot in Samnau (Zwitserland). Vooral in de laatste 5 km werd er 'slunse' gegeven. Na 7u46 onderweg overschreden we de finish.

Vaststellingen:

- Dit is nog zwaarder dan we konden voorzien.

- Er liepen vandaag toch al redelijk wat lijken rond.

- Minstens de helft van de tijd lopen we rond met natte voeten.

- Gratis bier bij de Gore-texstand bij de aankomst is meer dan wenselijk.

- Elke pastaparty lijkt sterk op elkaar: tomatensaus of kaassaus. Zelden is er meer keuze. Perfect voor een niet-pastavreter.

Medisch bulletin:

Dominique:

- last van beide scheenbenen (overbelast)

Wim:

- last van de linkerknie

Beide: stramme spieren en vermoeid.

Veerle en Kristien: alive and kicking.

Morgen: 37,1 km van Samnau - Scuol met 2064 m stijgen en 2690 m dalen. Er wordt in tegenstelling tot vandaag (overwegend bewolkt), behoorlijk weer.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page