top of page

Etappe 6: Loopetappe

Ook vandaag om 8 u aan de start voor de 100ste Transalpine-etappe sinds het begin in 2005. Dominique had deze ochtend geen super getankt (maar een diesel geraakt ook onder stoom maar iets langzamer). Eerst moest er 7 km licht bergaf gelopen worden langs de oever van de rivier tot we rechtsaf naar de eerste top afdraaiden. Ook de eerste kilometers van de klim varieerde tussen klimmen en vals plat waardoor wandelen en lopen diende afgewisseld te worden. Na 13 km (1u30) passeerden we de eerste bevoorrading.

Het beklimmen ging verder langs een wondermooie canyon en uitgekapte rotsen. Eens boven werd de golvende afdaling ingezet. Deze ging later over in een steile bergaf door bos en wei richting bevoorrading 2 (26 km). We hadden toen net de Zweedse tweeling (winnaars bij de dames) gepasseerd.

De steile afdaling was prachtig qua omgeving maar een hel voor de gewrichten. Bij kilometerpaal 32 liepen we het dal in, het fietspad langs de rivier op. In gestrekte draf naar bevoorrading 3 (36 km - 4u21 ). De laatste 9 km was golvend door bos en boomgaarden. Na een sprintje besloten we de 45 km (en 4000 hoogtemeters) in een tijd van 5u22 (en 58 seconden). De speaker riep het deze keer niet af maar net als gisteren waren we eerste Belgische team. 7de in onze reeks en 59ste in de overall-ranking. Qua parcours zeer mooi, veel mooie wegen en paden en vooral een etappe waarin er veel kon en moest gelopen worden.

Vaststellingen van de dag:

- Sommige lopers dragen dagelijks de broek en compressiekousen (duidelijk te zien aan de slijksporen).

- Michele (Michelke voor de vrienden) draagt wellicht elke dag hetzelfde truitje (of weigert zich te wassen) afgaande op de geur.

- We herkennen ondertussen zowat alle symptomen van vermoeidheid (niet uitgeslapen, dikke oogleden, de adem die maar niet breekt, futloos, stijfheid...)

Morgen de laatste etappe over 31 km maar loodzwaar met ruim 2600 meter bergop (en 1700 bergaf) en een dubbele beklimming tot 2886 m (Tabarettascharte). De start is met een uur vervroegd (van 8 naar 7 u) omwille van de te verwachten regen rond de middag in de bergen.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page